Babor

Babor voor goede resultaten.
De geschiedenis van Babor begint in 1956 in Aken, waar Dr. Michael Babor een patent nam op een HY-ÖL®, een hydrofiele reiniging op basis van olie. Vanaf 1962 wordt het bedrijf uitgebouwd en in 1977 verhuist het naar de huidige locatie met een omvang van ongeveer 13.000 m2.
 
BABOR is continu bezig met innovatie en heeft hiervoor uitgebreide hypermoderne laboratoria tot haar beschikking. Continu wordt ook de kwaliteit van het product gemeten, waarbij BABOR ervoor gekozen heeft om alles in eigen hand te houden. Dit garandeert de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid.

Men hanteert dezelfde richtlijnen zoals die gelden voor de productie van medicijnen. Er wordt zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen bij de productie, waarvoor in totaal ongeveer 800 grondstoffen worden gebruikt. Het cosmeticahuis is binnen Europa actief in vele landen en zit ook in Azië en Amerika en wil zich opstellen als partner van de schoonheidsspecialist.

Er is ondersteuning op verschillende terreinen, zoals opleidingen in Aken. Alles vanuit de filosofie om met behulp van de modernste techniek en met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten hoogwaardige cosmetica te maken voor professionele schoonheidsspecialisten.
BABOR is vandaag de dag een van de belangrijkste merken ter wereld op het gebied van professionele cosmetica en wordt wereldwijd in meer dan 60 landen aangeboden in eigen BABOR-schoonheidsinstituten, exclusieve depots en spa's.